wat is de cultuur van Italië

cultuur

Italië, officieel de Italiaanse Republiek, is een land in het zuiden van Europa en behoort tot de Europese Unie. Aan de noordelijke grenzen liggen Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De rest van de "laars", zoals het land vanwege de vorm wordt genoemd, wordt omringd door de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. De eilanden Sicilië, Sardinië en Elba en een reeks kleinere eilanden horen ook bij Italië.

De hoofdstad van Italië is Rome (Roma). Daarin bevindt zich het onafhankelijke Vaticaanstad waarvan de paus het hoofd is. Een tweede onafhankelijk landje binnen de Italiaanse grenzen is San Marino, vlakbij de badplaats Rimini aan de oostkust. Andere belangrijke steden zijn Milaan (Milano), Turijn (Torino), Genua (Genova), Venetië (Venezia), Florence (Firenze), Bologna, Verona, Napels (Napoli), Ancona, Bari, Messina en Palermo (de hoofdstad van Sicilië).

Het noorden is rijker dan het zuiden. De grond in Italië is niet echt vruchtbaar, maar bij de vulkanen wel. In Italië schijnt bijna altijd de zon, maar het heeft er ook wel eens zo hard geregend dat er een overstroming kwam.

Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië zijn de buurlanden van Italië.

Mooie steden: Rome, Milaan, Venetië, Murano en Burano

  • Feesten Italië: Veel dansen.  De Romeinen die uit Italië kwamen veroverden heel veel landen.

Het gebied dat ze veroverd hadden liep van de Rijn tot in Noord-Afrika. Murano is een eilandje in Italië. Het staat bekend om zijn glaswerk.  Burano is ook een eilandje in Italië. Het staat bekend om zijn gekleurde huisjes. Alle huisjes hebben een andere kleur. Op 6 januari is er een feestdag voor kinderen. La Befana komt dan langs met cadeautjes voor kinderen die lief zijn geweest. De kinderen die stout zijn geweest krijgen een stukje houtskool. Je kan dit dus vergelijken met Sinterklaas


Italiaanse Republiek
Repubblica Italiana

Italië map.gif

Hoofdstad Rome
Aantal inwoners 61.261.254  (2012)
Oppervlakte 301.336 km²
Regeringsvorm Republiek
 
Taal Italiaans (Italiano)
Munteenheid Euro
Godsdienst 90% rooms-katholiek, 10% overig (incl. protestanten, joden en moslims)
 
Landcode ITA